Gezi Rehberi

MANİSA GEZİ REHBERİ

ManisaTürkiye'nin bir ili ve Ege Bölgesi'nin en büyük ikinci şehridir. Türkiye'nin en kalabalık on dördüncü şehri olan Manisa'nın 2022 TÜİK verilerine göre nüfusu 1.468.279 kişidir. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır. Doğudan Uşak ve Kütahya, güneyden Aydın ve Denizli, kuzeyden Balıkesir ve batıdan İzmir ile komşudur. 27°08’ ve 29°05’ doğu boylamları ile 38°04’ ve 39°58’ kuzey enlemleri arasında yer alır. 17 ilçesi vardır. Toplam nüfus bakımından İzmir'den sonra Ege Bölgesi'nin ikinci büyük ili ve ticaret merkezidir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olmuştur.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent, stratejik konumu sayesinde günümüzde halen çok önemli bir ticaret merkezidir. Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes’in bulunduğu il, aynı zamanda Osmanlı döneminde şehzadelerin eğitim gördüğü idari bir birim olmuştur.

Manisa ve çevresi birçok yerleşime tanıklık etmiştir. Şehir Hititler, Frigler, İonyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanlılar ve Osmanlılar'ın egemenliği altında girmiştir.

"Şehzadeler Şehri" olarak da adlandırılan yerleşim; mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile tanınır. Antik Çağ'da "Magnesia", Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle "Magnesia ad Sipylum" olarak anılmıştır.

Manisa'nın çevredesinde birçok arkeolojik alan ve doğa harikasının yanı sıra saraylar, hanlar, hamamlar, medreseler, camiler ve kiliseler gibi çok sayıda kültürel eser bulunmaktadır.

Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.

Detaylı Bilgi